Welkom

[mk_page_section bg_image=”https://vip.evermove.com/wp-content/uploads/2016/09/skbj_mod_bg_4.png” border_color=”#5e5e5e” bg_position=”center bottom” bg_repeat=”no-repeat” bg_stretch=”true” enable_3d=”true” min_height=”401″ full_width=”true” el_class=”cl1″ sidebar=”sidebar-1″][vc_column][mk_header hover_styles=”4″ menu_location=”second-menu” logo=”false” burger_icon=”false” search_icon=”false” woo_cart=”false”][/vc_column][/mk_page_section][vc_row][vc_column][mk_ornamental_title font_family=”Raleway” font_type=”google” font_size=”32″ font_weight=”bold” txt_transform=”none” margin_top=”35″ margin_bottom=”25″]Welkom in De sportvoedingsformule voor jongeren![/mk_ornamental_title][/vc_column][/vc_row][mk_page_section sidebar=”sidebar-1″][vc_column][vc_video link=”https://vimeo.com/186151949″][vc_column_text]

Het leidt geen twijfel dat voeding een belangrijke invloed heeft op de gezondheid en de prestaties van jongeren. Zowel de hoeveelheid, de soort en de timing van de voeding moeten worden afgestemd op de noden van de jongere en op de karakteristieken van de sport.

Door het volgen en implementeren van de richtlijnen van De sportvoedingsformule voor jongeren zal jij als jongere (of je kind):

 • meer energie hebben om te trainen
 • meer rendement halen uit zijn of haar sportactiviteiten, met een verbetering van het uithoudingsvermogen en de spierkracht tot gevolg
 • sneller herstellen van trainingen en wedstrijd
 • minder snel gekwetst raken
 • en last but not least: beter presteren en meer plezier beleven aan het sporten

Ik sta als voedingsexperte garant voor de kwaliteit van de informatie van dit programma en wens je een heel aangename leerervaring toe![/vc_column_text][mk_image src=”https://vip.evermove.com/wp-content/uploads/2016/09/signature.jpg” image_size=”full” margin_bottom=”25″][vc_column_text margin_bottom=”10″]

Volgende stap:

 1. Laat me onderaan deze video even weten dat je klaar bent om van start te gaan met dit programma en waarom je besloten hebt om dit programma te volgen.
 2. Vink hieronder af dat je alles gedaan hebt (meer uitleg hierover in het volgende onderdeel).
1Bekijk de welkomstvideo
2Stel jezelf voor en vertel me waarom je dit programma volgt
Prima, [accessally_user_firstname]! Goed begonnen…is half gewonnen. Klik hieronder om verder te gaan:
[/vc_column_text][mk_button dimension=”flat” corner_style=”rounded” size=”large” icon=”mk-moon-arrow-right-9″ icon_anim=”side” url=”/sportvoedingsformule-jongeren/welkom/werking/” align=”center” bg_color=”#ffae00″ btn_hover_bg=”#5e5e5e”]Naar het volgende onderdeel[/mk_button][/vc_column][/mk_page_section]
 • An Vinckx schreef:

  Wij volgen dit programma omdat onze zoon van 10 jaar voetbalt bij PSV jeugdopleiding. Wij zijn er ook van overtuigd dat de juiste voeding een invloed heeft op de sportprestaties en willen hier graag meer over weten. Wij eten zelf volgens het combinatiedieet en volgen voornamelijk de recepten van Pascalle Naessens. Onze zoon eet wel brood tijdens de lunch op school. Wij willen graag meer leren over de specifieke voedingsnoden van onze zoon en zijn eetpatroon hierop aanpassen. Onze zoon staat hier ook heel erg voor open.

  • Evermove schreef:

   Prima commentaar. Met de recepten van Pascale Naessens is zeker niets mis, maar ze zijn idd niet zo geschikt voor sporters. En kinderen hebben andere noden dan volwassenen, en sportende kinderen nog andere. Dus het is zeer wijs om je zoon niet hetzelfde voedingspatroon te laten volgen.

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Dag An, wat mijn collega’s van Evermove aangeven klopt. Jouw zoon heeft andere behoeften dan niet-sportieve kinderen en dus ben je hier aan het juiste adres 🙂

 • Dominique Van der voort schreef:

  Na al uitgebreid je boeken gelezen te hebben zoeken wij nog meer op maat naar de juiste manieren om onze dochters te ondersteunen.Wij hebben van je lezing genoten op hockeyclub dragons en willen graag nog een stap verder zetten om onze kinderen individueel beter te begeleiden.

  • Evermove schreef:

   Een prima beslissing. Weet dat we je als deelnemer aan dit programma niet alleen nu maar ook in de toekomst de beste informatie zullen proberen te bezorgen.

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Dat doet me veel plezier, Dominique!

 • Sigrid De Buck schreef:

  Wij zijn op zoek naar een leidraad voor gezonde sportvoeding om er zelf mee aan de slag te gaan voor onze zoon die voetbalt en onze dochter die aan tumbling doet. We zouden graag de nodige kennis verwerven om de wildgroei aan informatie die zich via allerlei kanalen aandient, beter te begrijpen en te kunnen filteren.

 • Judith Scheveneels schreef:

  Daar ik 2 sportende kinderen heb die zeer veel trainen vind ik het belangrijk dat zij zeker de juiste voeding krijgen.

 • Chantal Van Nueten schreef:

  Ik stel mij al heel lang de vraag wat moet ik mijn dochter geven voor, na en tijdens de match of traininig. Zij is 15 jaar en speelt tennis. Vandaar dat deze sportvoedingsformule als een geschenk uit de hemel valt.

 • An Heyneman schreef:

  Omdat we als artsen beiden overtuigd zijn dat voeding belangrijk is. onze zoon loopt. Vroeger was hij bij de beste van zij leeftijd. Door een late groeispurt heeft hij het nu moeilijk om zijn prestaties te handhaven. We zijn overtuigd dat de voeding in deze fase van zijn leven enorm belangrijk is.

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Het is leuk om te horen dat jullie zo geïnteresseerd zijn in gezonde (sport)voeding, An. Ik ben ervan overtuigd dat je jullie zoon nog beter zal kunnen helpen.

 • Ella Severens schreef:

  Ik volg de sportvoedingsformule, omdat ik geïnteresseerd ben in voeding en bewegen en twee zonen heb die aan atletiek doen.

 • Marc Koninckx schreef:

  Mijn beide zonen doen aan wielrennen. De oudste heeft net zijn eerste seizoen als nieuweling met vallen en opstaan (letterlijk en figuurlijk) volgemaakt. Waar hij bij de jongere reeksen vaak mee de koers kon maken en geregeld mee op het podium mocht, moest hij afgelopen seizoen vaak aanklampen. Veel meer dan volgen zat er zelden in. Hij is afgelopen jaar ook flink gegroeid. We weten echter niet goed hoe het komt dat hij ter plaatse lijkt te trappelen, misschien dat voeding meespeelt. Onze jongste heeft als eerstejaars aspirant een goed seizoen gereden met veel ereplaatsen en 5 overwinningen. Nu is hij aan het crossen. Hij eet echter weinig voor een wedstrijd. Soms zie ik tijdens de koersen dat hij ‘leeg’ loopt. Aangezien de wedstrijden jaar na jaar langer worden, zal dit toch moeten verbeteren. Vele redenen dus om in te tekenen op dit programma

 • DOMINIQUE PUNNEWAERT schreef:

  Als ouders van 2 wielrenners (13 jaar en 16 jaar) en 1 wielrenster (14 jaar) merken wij dat voeding heel belangrijk is voor jongeren die aan topsport doen. Wij willen deze modules volgen omdat we er van overtuigd zijn als wij onze tieners deze methodes vroeg genoeg aanleren, zij er de vruchten van zullen dragen.

 • Stefan Roland schreef:

  wij zijn een sportief gezin met 2 actieve kinderen van 8 & 6,5. onze dochter van 8 doet per week 3u dans, 1u ropeskipping, 1u conditie en 3u jeugdbeweging. onze zoon van 6,5 voetbalt 1,5u, tennist 3,5u & en volgt nog 2u conditie per week. veelal gaan deze activiteiten door op weekavonden net voor of na etenstijd. ik zelf speel tennis, doe aan spinning en een beetje fitness in de winter en probeer in de zomer geregeld op de koerfiets te zitten. de laatste jaren heb ik zelf ervaren hoe belangrijk de juiste voeding kan zijn voor een (duur)sporter en met dit programma hoop ik dit ook te kunnen overbrengen op onze kids door hen van jongsaf de juiste gewoonten aan te leren.

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Wauw, Stefan. Een druk programma daar 🙂
   Net als vele collega-ouders van sportieve kinderen zal je hier veel aan hebben.

 • Christel Wuytens schreef:

  hoi team evermove ! , ik ben blij dat er aandacht word geschonken aan de jongeren, die nog moeten opgroeien , ontwikkelen, …
  dat ik dit kan deelnemen vind ik dan natuurlijk zeer fijn en interessant omdat voeding de basis is van vele zaken.
  hier word ook besproken wat WEL mag en niet wat verboden is … vind ik toch ook wel het vernoemen waard .
  ik ben zelf actief in de mtb en bmx en mijn kinderen ook .
  het genieten van eten , lijkt me in u programma ook nog een heel haalbare kaart , wat voor kinderen soms in deze fastfood wereld met momenten toch wel een uitdaging is ..

  tot snel!

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Dag Christel, we vonden het alvast ook nodig én nuttig om hier aandacht aan te besteden. Er is een overaanbod aan informatie over sportvoeding en veel ouders zien door de bomen het bos niet meer…

 • Katrien Coeckelberghs schreef:

  Ik heb al enkele opleidingen gevolgd betreffende sportvoeding/algemene voeding, maar vond/kreeg nergens de gewenste informatie ivm voeding voor actieve, sportende kinderen/jongeren. Met 2 actieve kinderen in huis (5 en 7jaar oud), had ik graag meer kennis hieromtrent verworven.. mijn zoontje van 7 jaar voetbalt (2 soms 3 trainingen/week + 1 match) en gaat vaak nog mee fietsen als ik ga joggen, mijn dochtertje van 5 jaar zit op de turnschool. Als afgevaardigde van het voetbalploegje van mijn zoon, krijg ik regelmatig vragen van ouders wat ze hun kinderen best te eten en drinken geven voor/na de wedstrijden en trainingen. Ik had voor hen en voor mezelf dan ook graag wetenschappelijk onderbouwde antwoorden gevonden en ik denk dat ik hiervoor bij jou aan het juiste adres ben!

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Dag Katrien, ik hoop dat ik via dit programma alvast een antwoord geef op veel van je vragen!

 • Annick Mulier schreef:

  De reden voor mijn deelname is mijn sterk geloof in het belang van goede voeding (naast enkele andere factoren) wanneer kinderen er echt voor willen gaan, zoals mijn dochter, en recent nu ook mijn zoon, wetende dat het voor hen belangrijk is om verder plezier te beleven aan hun sport, meer bepaald, atletiek.

 • Steven Jacobs schreef:

  Hi, wij hebben 2 kids die intensief met hun sport/hobby bezig zijn. Onze dochter van 14 danst 10 uur per week. Onze zoon van 12 is een wielrenner/cyclocrosser en zit toch ook ettelijke uren per week op z’n fiets…. Met het programma willen we ze beiden meer comfort bieden in hun fysieke paraatheid tijdens hun sport én de mentale weerbaarheid verhogen tijdens de lessen op school. Stiekem hoop ik ook voor mezelf een aantal punten uit het programma te halen die mij helpen mijn prestaties te verbeteren tijdens toertochten op de fiets 🙂 grts, Steven

 • nele breyne schreef:

  ik ben mij ingeschreven voor dit programma omdat ik drie heel sportieve kinderen (twee meisjes van 13 en 11 en een zoon van 6) heb die ik op de best mogelijke manier wil begeleiden in hun ontwikkeling en dus ook in hun sport. ze sporten alledrie heel wat uren per week (atletiek, judo, voetbal, dans), maar ze zijn alle drie totaal verschillend, ook op het vlak van eten en gezondheid en zullen wellicht ook andere noden hebben. maar ik heb het gevoel dat ik hier onvoldoende over weet… ik ben zelf wel veel met voeding en sport bezig, maar ik hoop dat dit programma mij wat meer specifieke inzicht op het vlak van sportvoeding voor kinderen en jongeren kan verschaffen.
  bovendien kijk ik uit naar heel praktische tips en info die ik dan ook makkelijk aan mijn kinderen kan overbrengen en hoop ik een antwoord te krijgen op een aantal heel specifieke vragen, die ik nu al heb.

 • Peter De Coker schreef:

  Onze zoon speelt bij de U10 van Kmsk Deinze. Na je uiteenzetting vorig seizoen in Deinze was ik meteen overtuigd. Wetende dat hij 3 intensieve trainingen per week afwerkt wil ik hem dit in de best mogelijke omstandigheden laten doen. Ik ben er van overtuigd dat de sportvoedingsformule hem daarbij zeker zal helpen op vlak van gezonde voeding.

 • nico deconinck schreef:

  Bij voetbalclub KV Kortrijk zijn wij dagelijks op zoek naar mogelijkheden om onze jeugdspelers een nog betere opleiding aan te bieden. Zo bieden we recent een aantal gezonde snacks aan op de club, die de spelers kunnen nuttigen voor of na de training. Daarnaast proberen we 1x per week ook een gezonde middagmaaltijd aan te bieden voor de spelers die rechtstreeks van school naar de training komen. We proberen daarnaast via voedingsdagboeken de voedingspatronen van onze spelers te ontdekken en bij te sturen in functie van hun specifieke noden en hun voetbaltrainingen. Via deze formule hopen wij verder bij te leren welke voeding we het best aanbieden op welk moment, hoe de optimale voeding eruit ziet voor, tijdens en na een voetbaltraining of wedstrijd zowel voor de allerjongsten als jongvolwassenen. Met die informatie willen wij onze spelers volledig voorbereiden op een eventueel leven als profvoetballer.

 • Vicky Bellen schreef:

  Ik heb 2 zonen die allebei aan wielrennen doen, wij organiseren binnen de club ook stages en kampen waarbij wij graag aandacht besteden aan gezonde voeding. De vraag wat en wanneer eten bij trainingen en wedstrijden blijven steeds terugkomen.

 • Katrien Blomme schreef:

  Ik ben mama van 4, en weet graag meer over wanneer ik best welke voeding geef aan de kinderen. Dat is de reden waarom ik inschreef voor dit programma.
  Vooral mijn dochter van 13 heeft de neiging om weinig bij te komen en is blessure-gevoelig. Voor een training wil ze niet eten want anders heeft ze een volle maag, nadien is ze te moe om te eten. Omdat ze ook heen en terug naar de sportclub fietst (2×20 min) voor en na een training van 1 à 1,5 uur zijn het toch intensieve trainingsdagen. Dit 5 x per week.

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Klopt, Katrien. Je zal hier tips vinden om haar toch van kleine snacks te voorzien waardoor ze geen maagproblemen ondervindt en tóch voldoende energie kan tanken…

 • baudet carl schreef:

  daag , ben er eindelijk aan toe gekomen om eens te lezen ; ik heb een zoon van 12 die heel klein blijft (biologische leeftijd loopt 2 jaar achter , is altijd calimero tegen de reuzen 🙂 ) die graag fiets , zowel BMX als cyclocross en een dochter van 10 die graag turnt , maar zij blijft liever speels dat mijn zoon het meer met de sport bezig is , mijn zoon fiets al van zijn 4 jaar met de BMX , en heeft al meer dan 120 wedstrijden in zijn boekje staan , dit jaar zijn we veel minder gaan rijden en meer familietijd genomen hij is nooit de top maar wat inzet betreft kunnen er veel volgen , hij gaf aan om eens iets anders te doen , maar hij ziet het nu terug zitten . waarom vol ik dit ? gewoon om iets meer te weten

 • tim barbio schreef:

  Wij zijn een sportief gezin. Mijn beide zonen (11 en 10 jaar) doen intensief aan atletiek en dat doen ze goed en papa is zelf ook trainer.
  Ik ben al langer overtuigd dat voeding bijdraagt tot het algemeen welzijn en dat het evengoed de boosdoener kan zijn voor kwaaltjes en malaise. Ik volg je als je zegt dat kinderen andere bouwstenen nodig hebben dan volwassenen. We proberen een evenwicht te zoeken tussen ‘gezond’ en genieten van een extraatje. Al is dat niet altijd even gemakkelijk. De jongens zijn heel verschillend. De oudste is groot en normaal gebouwd. Hij eet heel goed ( graag ook een tweede portie), maar eet weinig tussendoor en is geen snoeper of zoetekauw. Hij sukkelt wel al geruime tijd met de bovenste luchtwegen (= neus, ook al vinden de artsen eigenlijk niets en werden er ook geen allergieën vastgesteld). De jongste is klein en heel strak. Hij is een klein eter, maar zou wel de hele dag door eten. Hij geeft wel de voorkeur aan zoetigheden. De uren van de trainingen en het nauwe tijdschema school/trainingen maken het niet altijd even simpel om te koken of de juiste maaltijden te voorzien. Jouw boeken zijn daarbij al een leidraad. Al deze zaken deden ons beslissen om in het programma te stappen.
  Wij hopen dat de sportvoedingsformule ons nog meer inzichten zal verwerven zodat wij onze kinderen, via hun voeding extra en vooral goed kunnen ondersteunen in hun dagelijkse bezigheden en op sportief vlak en kunnen laten opgroeien tot gezonde jongvolwassenen. En dat wij daar misschien zelf ook een graantje kunnen van meepikken. 😉

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Je hebt gelijk, Tim. Het is niet evident het druk programma van je kinderen te combineren met de juiste sportvoeding, maar het is zeker mogelijk als je de juiste kennis en inzichten hebt verworven.

 • Sophie De Cock schreef:

  Graag wou ik dit programma volgen omdat ik 2 sportende zonen heb. Mijn ene zoon is 8 jaar en voetbalt en mijn andere zoon van 10 j speelt basketbal. Ikzelf heb vroeger veldlopen in competitie gedaan en nu sport ik nog recreatief ( 2x joggen + 1u badminton). Ook vanuit mijn job als kinesitherapeut krijg ik regelmatig vragen over voeding en voeding heeft mij altijd geboeid. Ik hoop dat ik met deze formule mijn kinderen kan helpen om bewuster en gezond te eten en op die manier hun sportprestaties positief kan beïnvloeden.

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Dag Sophie, ik ben blij dat je deze informatie ook zal kunnen gebruiken om anderen te helpen.

 • Natalia Arribas Munoz schreef:

  Dag Stephanie & team Evermove, ik heb mij ingeschreven om mijn dochter zo goed mogelijk te ondersteunen in haar sport. Ze traint zeer intensief voor acrobatische gymnastiek en merkt dat haar lichaam niet altijd goed recupereert. Ik heb de link gelegd met ons voedingspatroon, maar wil het dus op de juiste manier aanpassen. Dit programma lijkt me perfect omdat het me ook de nodige praktische tools geeft. Alvast bedankt voor de boodschappenlijst, want dat vind ik ook moeilijk en deze is is echt praktisch.

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Dag Natalia, ga gerust van start en dan kom je al snel te weten hoe je de recuperatie kan verbeteren 🙂

 • Christel Wuytens schreef:

  hoi,
  ik ben christel, verpleegkundige ( geweest ) en nu sportverzorgsters . daar sport en voeding me toch wel aanspreekt, zelf kinderen heb en met kinderen ‘werk ‘ via mtb , wielrennen en bmx vind ik het belangrijk en interessant om hier mee over te weten en advies te kunnen geven
  de kookboeken heb ik ondertss ook aangekocht of als kerst cadeau gekregen en deze zijn heel leuk om te gebruiken!!

  • Stephanie Scheirlynck schreef:

   Super, Christel. Je zal met deze informatie zeker aan de slag kunnen 🙂 Veel leerplezier! Stephanie

 • Nele Van Soom schreef:

  Ik ben als verpleegkundige en diabeteseducator bezig met gezonde voeding, maar om dit te extrapoleren naar de sport van mijn kinderen kom ik toch wat kennis tekort. Mijn jongens van 11 en 8 doen aan BMX en veldcross. BMX is een korte, maar intensieve inspanning waar naar mijn mening ook snelle suikers kunnen ingeschakeld worden. Ik zie soms kinderen echter bergen pasta wegwerken, dus had ik hierover graag wat meer informatie gehad.
  Persoonlijk zou ik mijn oudste zoon graag begeleiden met de juiste voeding aangezien hij erg stressgevoelig is voor een wedstrijd, zodanig dat hij bijna niets eet of drinkt en dus ook niet volgens zijn kunnen presteert. Onlangs hebben we de pindakaasshake uit het sportkookboek geprobeerd, maar hij was nog niet echt overtuigd van de smaak. Dus ook hierover zou ik graag meer weten om alternatieven te kunnen aanbieden.

 • Saïda Praet schreef:

  Mijn dochter van 10 doet al 4 j aan synchroonzwemmen. In 2 j tijd is ze van een overgewicht naar een ondergewicht gegaan door zelf bewust minder te eten, nu maak ik mij daar zorgen over. Ze recupereert ook bijna niet na intensieve trainingen. Toen ik een paar weken geleden haar lijkbleek van training haalde was in zo geschrokken en ben ik hulp gaan zoeken…ik ben bij de huisdokter geweest om haar bloed te controleren, ze heeft enkel vitamine D te kort. Ik was doodgelukkig toen ik ontdekte dat er een sportkookboek voor jongeren bestond en ben die dan ook direct gaan halen!

 • Amber Goossens schreef:

  Hej Stephanie, Ik heb zelf ondervonden wat gezonde voeding met je kan doen. We zijn thuis dan ook heel bewust bezig met onze voeding. Als mama van 3 actieve en sportieve zonen (12, 10 en 8 jaar oud) ben ik op zoek naar de beste voeding voor hun activiteiten. De oudste komt in zijn pubertijd en sport veel: een beetje extra sport op school, doet aan atletiek en competitie mountainbike. De jongste is een kleine eter en eet beduidend minder als het gezonde voeding is. Daarnaast hebben ze een druk programma: muziekschool, tekenacademie, jeugdbeweging,… en is het soms een uitdaging om de maaltijden in het programma in te passen en ze voldoende bouwstoffen mee te geven voor hun sport én groei. Jouw sportkookboeken hebben ons al aardig op weg geholpen, en smaken naar meer. Ik ben ervan overtuigd dat ik in jouw formule ook tips vind voor de voeding tijdens een mountainbike wedstrijd dag. –> We ontbijten meestal vrij vroeg (haver), om tijdig op de wedstrijd te geraken. Eerst is er verkenning, dan eten ze nog wat boterhammen met confituur en dan zijn er de wedstrijden. (de duur van de wedstrijden is ongeveer: 20 min voor de U9, 30 min voor de U11, 40 min voor de U13) Aangezien ze alle 3 competitie rijden, is het altijd een lange dag.

 • Karoline De Corte schreef:

  Mijn kinderen zijn twee wielrennertjes. De oudste is 9 en de jongste 7 jaar. Op dit moment volgen ze ook een cyclocrossopleiding. Als mama let ik zelf al op om zo gezond en vers mogelijk te koken maar je hoort zoveel verschillende dingen dat ik het soms allemaal niet goed meer weet. Zelf ben ik dankzij mijn zonen ook terug in actie geschoten en rij ik regelmatig mee met hen. Op naar een gezonder en sportiever leven voor ons gezin dus en daar hoort de juiste voeding bij!

 • >