Mod 3 qa

[mk_page_section bg_image=”https://vip.evermove.com/wp-content/uploads/2016/09/skbj_mod_bg_6.png” border_color=”#5e5e5e” bg_position=”center bottom” bg_repeat=”no-repeat” bg_stretch=”true” enable_3d=”true” min_height=”401″ full_width=”true” el_class=”cl1″ sidebar=”sidebar-1″][vc_column][mk_header align=”center” hover_styles=”4″ menu_location=”second-menu” logo=”false” burger_icon=”false” search_icon=”false” woo_cart=”false”][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section sidebar=”sidebar-1″][vc_column width=”1/4″][mk_ornamental_title font_family=”none” font_size=”20″ ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#606060″ margin_top=”10″ margin_bottom=”10″]Module 3

[/mk_ornamental_title][vc_wp_custommenu nav_menu=”6″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][mk_padding_divider size=”25″][vc_column_text]

Vragen en antwoorden met Stephanie

[/vc_column_text][mk_content_box heading=”CHECKLIST”][vc_column_text]Vink de antwoorden op de vragen af van zodra je ze hieronder hebt bekeken. Vragen die je niet hebt kan je gewoon afvinken. Je hebt 0% van dit onderdeel voltooid.

1Heeft het voor duursporters zin om de laatste 24 uur voor de prestatie extra koolhydraten tot zich te nemen?
2Geef ik mijn kinderen best hypertone of isotone sportdrank in de winter?
3Kan je ook teveel drinken?
4Wat is “het aantal deeltjes in de drank” met betrekking tot “de concentratie in ons bloed”?
5Heeft zwaar volkorenbrood veel meer voedingswaarde dan licht brood en moet je dus een kleinere hoeveelheid eten?
[/vc_column_text][/mk_content_box][vc_row_inner][vc_column_inner][mk_padding_divider size=”31″][vc_column_text]
[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”31″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Bedankt voor het volgen van module 3. Vanaf week 4 kan je met de volgende module starten. 

[/vc_column_text][/vc_column][/mk_page_section]
 • Steven schreef:

  1. Kan men ook teveel drinken? Zo ja: bij welke hoeveelheden is dit dan en wat gebeurt er dan met/in het lichaam?
  2. Bij het voorbeeld van hoeveel een jongen van 16 moet eten gaf je de hoeveelheid van ong 12 boterhammen. Mijn energiebehoefte ligt iets lager maar nog steeds lijkt dit erg veel en eigenlijk eet ik nooit zoveel. Wel is het zo dat wij ons (volkoren)brood zelf maken en dat is altijd wel wat zwaarder dan hetzelfde brood bij de bakker. Mogen we hieruit concluderen dat er meer voedingswaarde inzit en dat we er dus iets minder van moeten/mogen eten?

 • An Vinckx schreef:

  Bij de vergelijking van de verschillende soorten sportdrank spreek je van “het aantal deeltjes in de drank” en vergelijk je dit met “de concentratie in ons bloed”, wat bedoel je precies met die “deeltjes”.

 • Chantal Van Nueten schreef:

  Ik kan het filmpje niet openen.

 • Amber Goossens schreef:

  Weeral een super interessante sessie.
  Nog een vraagje: Voor duursporters kan het interessant zijn om koolhydraten de dagen voordien te laden.
  Kan dit ook interessant zijn voor intensieve sportkampen of is dat overbodig?
  Onze kinderen volgen bijvoorbeeld een mtb-kamp en trainen dan dik 2h in de voormiddag, en nog eens goed 2h in de namiddag. Deze trainingen zijn intensief, maar ze staan uiteraard ook af en toe eens stil,… Meestal zie je dat de kinderen trouwens voor en na de trainingen ook nog aan het fietsen zijn 😉 (tijdens voor- en na opvang) Op de middag mogen ze van de kamporganisatie gelukkig even niet fietsen.
  Hoewel onze kinderen bijna heel het jaar door veel bewegen/sporten (op speelplaats, trampolie thuis, atletiek-club, mtb-school, wedstrijden,….), merk je dat deze kampen fysisch veel van hen vragen, onze middelste zoon zijn spieren zijn bijvoorbeeld “steenhard”. Ze vinden het wel geweldig!

  • Evermove schreef:

   Dag Amber, dit is zeker mogelijk. Aangezien de sportkampen meerdere dagen na elkaar plaatsvinden is het zeker belangrijk om de dag voor de start van het sportkamp wat extra koolhydraten te voorzien, en ook zeker tijdens de hoofdmaaltijden en tussendoortjes op de dagen van het sportkamp zelf. Het is wel belangrijk dat kinderen gezond en voedzaam eten zonder dat ze last krijgen van maag/darmen dus het is niet aangewezen om ze vol te proppen met witte pasta/wit brood/suikerrijke dranken. De harde spieren zijn waarschijnlijk van spierschade door de vele inspanningen. Hoewel je dit niet zal kunnen vermijden zijn koolhydraten + eiwitten wel de bouwstenen voor een goed herstel, dus ook daar speelt voeding een erg grote rol. Let er dus zeker op dat ze tijdens het sportkamp effectief voldoende eten tussen de trainingen door (+ natuurlijk sportdrank… tijdens de inspanning)

   • Amber Goossens schreef:

    Dag Stephanie en team,
    Super bedankt, daar kan ik weer mee verder.
    Ik heb heel de sportweek uit het sportkookboek voor jongeren gekookt en ook de tussendoortjes gemaakt. De sportdrank had ik niet voorzien,… dus daar is zeker nog ruimte voor verbetering 😉 (die sessie had ik dit weekend pas gevolgd) Verder eten we hier thuis eigenlijk altijd volkorenproducten en ze hebben zelden last van maag/darmen…
    Sportieve groeten,

 • >