Dashboard   |   Account   |   Log Uit

Module 1

de sportvoedingsformule
voor jongeren

Module 1

In deze module leer je waarom jongeren andere noden hebben dan volwassenen. We bekijken de ontwikkeling van peuter tot volwassene en wat de voornaamste kenmerken zijn van iedere periode. We gaan in deze module nog niet specifiek in op de verschillende elementen van (sport)voeding. Dat is voer voor module 2.

Progressie

0%

Je hebt de module voor 0% afgewerkt.

Doelstellingen

Vink hieronder of doorheen deze module de verschillende to do's af naarmate je vordert. Zo weet je altijd waar je bent gebleven.

Waarom sportvoeding voor jongeren?

Kinderen zijn geen minivolwassenen


We starten De sportvoedingsformule voor jongeren door te bekijken wat de voornaamste verschillen zijn tussen jongeren en volwassenen en welke invloed dit heeft op de voedingsbehoeften.

Hoe kinderen ontwikkelen


Iedereen moet door een aantal verschillende fasen om van baby uit te groeien tot volwassene. Iedere fase heeft specifieke aandachtspunten op het vlak van (sport)voeding en training.

In dit onderdeel leer je: 

  • de verschillende fasen van ontwikkeling bij jongeren
  • de gemiddelde energie-inname die jongeren nodig hebben
  • de belangrijkste aandachtspunten per fase

Conclusie en oefeningen


Goed zo! Je hebt deze module tot een goed einde gebracht. Test of je de inhoud van deze inleidende module goed onthouden hebt en bekijk zeker nog de expert sessie en dan ben je helemaal klaar voor module 2. In module 2 neem ik je o.a. mee in de keuken.

Q&A met Stephanie


Bekijk in het bonusgedeelte het Q&A stuk van deze module.

Copyright (c) Evermove

Disclaimer  |  Privacy

>