Inleiding

Mentale training maakt een wereld van verschil

In dit eerste deel van Mind.Set.Match. leer je het belang van mentale training, wat je mag verwachten en hoe je jouw eigen werkpunten in kaart kan brengen. Doorloop de verschillende items van dit deel en vink je to do's hieronder af van zodra je ze hebt uitgevoerd.

Progressie


0%

Deze inleiding heb je helemaal afgerond.

Goed begonnen [accessally_user_firstname]!

objectieven


1Bekijk video 1: het belang van mentale training
2Bekijk video 2: hoe kan je jouw brein best trainen?
3Bekijk video 3: je werkpunten in kaart brengen
4Download en doe de oefening bij video 3
5Laat me weten dat je goed gestart bent: laat een reactie
6Maak een notitie voor jezelf (wordt automatisch afgevinkt van zodra je de notitie maakt)

Het belang van mentale training


In deze video illustreer ik het belang van mentale training met enkele voorbeelden uit de topsport en overlopen we enkele mythes die rond deze trainingsvorm bestaan.

Hoe kan je jouw brein best trainen en welke resultaten mag je verwachten?


Hier leer je de verschillende stappen die je best volgt om echt een mentale kampioen te worden, wat de verschillende fasen zijn op weg van beginneling naar expert en welke resultaten je mag verwachten.

Je werkpunten in kaart brengen


De meeste vooruitgang zal je boeken wanneer je de elementen traint die belangrijk zijn voor jouw sport in combinatie met jouw huidige vaardigheidsniveau. In deze video leer ik je hoe je een score kan geven om jouw prioriteiten te bepalen. Download zeker de oefening die bij deze video hoort en doe deze oefening na een tijdje opnieuw, om je progressie op te volgen.

Oefening 1

Download hier de oefening en voer ze zeker uit

Laat weten dat je goed gestart bent


Laat onderaan deze pagina een reactie achter om me te laten weten dat je goed gestart bent. Laat me ook weten welke vaardigheid de hoogste prioriteit kreeg in de vorige oefening.

Bijvoorbeeld: "Goed gestart! Mijn prioriteit was werken aan mijn concentratie. Ik kijk al uit naar het vervolg!"


Klik onderaan op 'Voeg je reactie toe'. Je kan ervoor kiezen om via email op de hoogte gehouden te worden van reacties op jouw reactie (aanbevolen).

Notities


Op het einde van ieder onderdeel vind je een plaats om aantekeningen te bewaren. Deze zijn alleen zichtbaar voor jou. Het is een goed idee om hier de dingen die je hebt bijgeleerd kort te vermelden, zo zal je ze beter onthouden. Schrijf hieronder dus minstens 2 dingen die je uit dit onderdeel wil onthouden (al zijn het maar twee lijntjes, vb. "mentale training is één van de poten van de tafel voor goede sportprestaties" en "je traint best je mentale vaardigheden o.b.v. het belang in je eigen sport").


Vergeet niet op SAVE te klikken. Van zodra je Save klikt, wordt de to do bovenaan deze pagina automatisch afgevinkt.

Hier kan je je aantekeningen maken
 • Evermove schreef:

  Goed gestart! Mijn prioriteit was werken aan mijn concentratie. Ik kijk al uit naar het vervolg!

 • Lea Gerards schreef:

  Mooi programma. Goed gestart. Prioriteiten: De zeven onderdelen lijken allemaal belangrijk en ik weet dat ik aan alle onderdelen zal moeten werken.

 • Dieter Storme schreef:

  Goed gestart! Mijn werkpunten zijn omgaan met angst en negatieve gedachten (enkel geldig als dit betrekking heeft tot het verwerken van dingen die mislopen tijdens wedstrijd) en kunnen omgaan met spanning. Ik kijk uit naar het vervolg (Y)

 • Katrien schreef:

  Goed gestart. Mijn werkpunten zijn omgaan met spanning en concentratie. Het zou echt een geschenk zijn als ik mijn stress wat onder controle kan houden. Kan niet wachten om er aan te werken.

 • Helene Allard schreef:

  Ik ben gestart! Mijn prioriteiten zij zelfvertrouwen en doelen stellen.

 • Anouk schreef:

  ook gestart, werk aan de winkel voor angst en zelfvertrouwen!

 • Heidi Wouters schreef:

  Dag Inez, ik zie het volledig zitten! Heel benieuwd naar het vervolg! Op mijn prioriteiten lijstje staat omgaan met angst en negatieve gedachten, omgaan met spanning en zelfvertrouwen: een hele boterham dus 🙂

 • Bieke schreef:

  Goed gestart! Mijn werkpunten zijn omgaan met angst en negatieve gedachten en daarnaast ook goed kunnen visualiseren! Ik zie het volledig zitten om hier aan te werken!

 • Elke Baetens schreef:

  goed gestart. Ik heb er zin in. De inleidende video’s hebben mij alvast nieuwsigierig gemaakt naar wat ik allemaal ga leren. Mijn prioriteit is angst en negatieve gedachten gevolgd door zelfvetrouwen.

 • Dieter Storme schreef:

  Waarom kunnen sommige filmpjes niet meer bekeken worden?

 • >