Bereken je energieverbruik

Vul in onderstaande calculator je geslacht, leeftijd, gewicht, lengte, fysieke activiteitsniveau doorheen de dag en je sportactiviteiten in. De calculator schat vervolgens je totale energieverbruik in. Belangrijk: geen enkele app, calculator... kan je energieverbruik precies berekenen of monitoren. Een meet- of inschattingsfout is altijd aanwezig. Neem dit energieverbruik dan ook als een globale richtlijn en wees flexibel.

Staan er gegevens in de calculator die je niet (meer) hebben wil? Klik eerst onderaan op 'Reset' om met een propere lei te beginnen.

Legende

* Je energieverbruik in rust
Dit is de hoeveelheid energie die dagelijks verbruikt om louter je lichaamsfuncties (hartslag, ademhaling...) in stand te houden. 

** Je energieverbruik zonder sport
Dit is de hoeveelheid energie die je nodig hebt om je lichaamsfuncties + je normale dagelijkse activiteiten uit te voeren.

[accessally_missing_any_tag tag_id='269' comment='Webinar_SKBD_registered']

Wil je voorbeelden en meer gedetailleerde info over sportvoeding voor duursporters, dan kan je inschrijven voor de gratis online workshop 'Hoe word ik een kampioen in sportvoeding' . Klik hier voor alle info en schrijf je in op een ogenblik naar keuze.

[/accessally_missing_any_tag]

[accessally_has_any_tag tag_id='363' comment='Grinta_day2']

[/accessally_has_any_tag]

>