Module 5: bijzondere aandachtspunten

PROGRESSIE & NOTITIES


1Video 1: vermageren en sport
2Video 2: spiermassa opbouwen
3Video 3: voedingssupplementen
4Video 4: voeding en blessures
5Video 5: maagdarmproblemen
6Video 6: spierkrampen voorkomen

100% voltooid!

Super, [accessally_user_firstname]! Je hebt de laatste module goed doorlopen. 

Download hieronder je certificaat en klik op FEEDBACK om me te laten weten wat je van dit programma vond. Nogmaals dank voor je deelname!

Je notities van dit onderdeel:
Klik hier en Save om te bewaren.

Welkom in module 5


Je weet ondertussen wat, hoeveel en wanneer je moet eten en drinken om je prestaties als duursporter te optimaliseren. Ik heb je ook al heel wat praktische richtlijnen en voorbeelden gegeven waarmee je onmiddellijk in de praktijk aan de slag kan gaan. Hopelijk heb je ondertussen al aan de lijve ondervonden welk resultaat dit met zich meebrengt. Er zijn natuurlijk nog heel wat onderwerpen die we nog niet behandeld hebben. In deze laatste module ga ik dan ook dieper in op enkele hot topics zoals hoe je gewicht kan verliezen zonder spiermassa af te breken, of voedingssupplementen nodig zijn, hoe spierkrampen en maag-darmproblemen voorkomen.

Referentiemateriaal van alle video's

Vermageren en sport


Optimaal sporten en tegelijkertijd vermageren is zeker mogelijk mits het naleven van enkele belangrijke principes. In deze video leer je de essentie. Wil je graag meer informatie over dit onderwerp? Klik onderaan de video op MEER INFO.

Goed sporten en vermageren: programma

[accessally_custom_operation operation_id="4"]

Spiermassa opbouwen


Sporters die extra spiermassa wensen op te bouwen moeten voldoende energie en de juiste bouwstoffen tot zich nemen om spieren van hoge kwaliteit te kunnen bouwen:

Voedingssupplementen


Voedingssupplementen zijn pas echt nuttig als je dagdagelijkse voeding en sportvoeding op punt staan. Je moet natuurlijk weten welke supplementen werken en welke niet en wat mogelijke voor- en nadelen zijn van de stoffen die je naar binnen werkt. Voor gevorderde sporters!

Voeding en blessures


Veel sporters beseffen niet dat ze met de juiste voeding sneller kunnen herstellen van blessures! Volg de richtlijnen in deze video en herstel in de toekomst sneller én beter van overbelastingsletsels.

Maagdarmproblemen


Bijna iedere duursporters kent het gevoel van krampen in maag of darmen, met alle ongemakken en verlies aan prestatievermogen tot gevolg. Voorkomen is ook hier beter dan genezen:

Spierkrampen voorkomen


Spierkrampen zijn vaak niet-voedingsgebonden en doen zich voor omdat de spier wordt overbelast. In deze video bespreken we natuurlijk ook de oorzaken van spierkrampen die wél met voeding te maken hebben:

Vragen & Antwoorden

Heb je nog specifieke vragen over module 5, gelieve ze dan hieronder te noteren. Ze worden behandeld in het Q&A bonusgedeelte. Je wordt hier uiteraard van verwittigd.

Je vragen over dit onderdeel
Klik hier en druk Save om te bewaren.

Certificaat & feedback


Heb je alle onderdelen van dit programma afgewerkt?
Vink bovenaan deze pagina de to do's af en download je certificaat + geef me feedback!

>