Module 4: wedstrijdvoeding

PROGRESSIE & NOTITIES


[progressally_objective_completion]

Great job, [accessally_user_firstname]!

100% voltooid!

[/progressally_objective_completion]

[progressally_objectives]

[progressally_note note_id='1']

Welkom


Op een wedstrijd performant en comfortabel aan te pakken is de juiste voeding tijdens de dagen voor en op de dag van een wedstrijd absoluut cruciaal. Heel wat atleten presteren onder hun mogelijkheden omdat hun wedstrijdvoeding te wensen overlaat. We gaan ervoor zorgen dat dit jou niet overkomt.

Welkom in module 4!

Hoe een wedstrijd optimaal aanpakken?


In deze video bespreken we de belangrijkste richtlijnen om te volgen voorafgaand aan een wedstrijd. We overlopen ook de meest voorkomende fouten zodat je deze zelf zeker niet meer maakt. 

Zorg ervoor dat al je training niet voor niets is geweest op wedstrijddag door je voeding op de juiste manier aan te pakken!

Referentiemateriaal van deze video

Koolhydraten opladen voor een lange wedstrijd


Je kan je prestaties op wedstrijddag gevoelig verbeteren door de dagen voor een lange wedstrijd extra koolhydraten te stapelen. In deze video leer je wat wel en wat niet te doen. Deze richtlijnen kan je vervolgens praktisch toepassen met behulp van de calculator.

Referentiemateriaal van deze video

Calculator: hoeveel koolhydraten eten?


Waarschijnlijk eet je veel de avond voor en de ochtend van een wedstrijd zonder te weten hoeveel je eigenlijk best zou eten. Deze calculator kan de manier waarop je eet voorafgaand aan een belangrijke wedstrijd voorgoed veranderen. Je kan selecteren welke dag je wenst in te vullen op voedingsvlak en je kiest de voedingsmiddelen van je voorkeur om precies het juiste aantal koolhydraten op te nemen. Je kan zelfs je eigen voedingsmiddelen toevoegen. Essentieel voor iedere duursporter!

Calculator + begeleidende video

Flowcharts voor fiets-, loop- en triatlonraces


Wat eten en drinken op wedstrijddag?

Deze flowcharts helpen je om de juiste dingen op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid te eten en te drinken op de dag van de wedstrijd. Je vindt richtlijnen voor:

  • korte, middellange, lange en ultralange fiets-, loop- en triatlonraces
    1. de avond voor de wedstrijd
    2. de ochtend van de wedstrijd
    3. de wedstrijd zelf
    4. wat na de wedstrijd?

FLOWCHARTS WEDSTRIJDEN FIETSEN/WIELRENNEN

FLOWCHARTS LOOPWEDSTRIJDEN

FLOWCHARTS TRIATLONWEDSTRIJDEN

Vragen & Antwoorden

Heb je nog specifieke vragen over module 4, gelieve ze dan hieronder te noteren. Ze worden, indien ze niet in module 5 aan bod komen, behandeld in het Q&A bonusgedeelte. Je wordt hier uiteraard van verwittigd.

[progressally_note note_id='2']

>