Q&A MODULE 1

VRAGEN EN ANTWOORDEN


Klik in onderstaande lijst op het icoon of de tekst van een vraag om meteen naar het antwoord te gaan in de video onderaan de lijst. Natuurlijk kan je ook hier de antwoorden die je hebt bekeken afvinken.

1Is er een manier om te weten of je extreem veel caloriën verliest tijdens het sporten en of je veel of weinig zouten verliest bij het zweten?
2Bij een ochtendtraining: is het beter om een kleinere maaltijd te eten voor de training en vervolgens na de zwemtraining een stevig ontbijt te nemen?
3Op sommige dagen heb ik 's morgens razende honger, wilt dat zeggen dat ik de dag ervoor te weinig heb gegeten? Is dat een probleem of niet?
4Als ik laat ga trainen (vb. tot 22u30) moet ik daarna nog een volwaardige maaltijd eten en zo ja, wat?
5De kleur van de groenten wijst op bepaalde voedingsstoffen en daarom is het belangrijk om van alle kleuren groenten en fruit te eten. Correct?
6KH-reserve voor slechts 60-90 min: is dit onafhankelijk van intensiteit van de inspanning?
7Koolhydraten worden opgeslagen als glycogeen in de spieren. Kan ik als fietser glycogeen uit andere spieren dan mijn benen gebruiken?
8De man met de hamer: wilt dit zeggen dat vooral de glycogeenvoorraad in de lever uitgeput is geraakt en/of de glycogeenvoorraad in de spieren?
9Heb je richttijden voor hoelang een maaltijd in de maag blijft, hoelang het duurt voor de verdere vertering in de dunne darm en hoelang het duurt vooraleer de energie beschikbaar is?
10Ik ondervind problemen om 's ochtends te lopen , zelfs als ik voldoende koolhydraten gegeten heb. Dan ben ik na een half uur leeg en moet ik zelfs stoppen terwijl ik hier s' avonds zonder probleem een uur loop. Is hier een oplossing voor?
11Ik vroeg mij af of zout ook slecht is voor mensen met een lage bloeddruk of voor sporters.
12Kan je teveel vezels eten?
13Sporters boven 50 moeten minder koolhydraten innemen en meer eiwitten eten omdat ze makkelijker vet stapelen, door verlies aan spiermassa?
14Hoe lang duurt het voor koolhydraten/vetten/eiwitten opgenomen zijn in het lichaam?
15Waarom moet je meer calorieën eten dan je verbruikt om spieropbouw te doen plaatsvinden?
16Waarom heb je volgens de calculator op een sportieve dag minder vetten nodig?
17Kan je tijdens lange duurtrainingen van bij aanvang de vetverbranding stimuleren?
18Wat met Kenianen die niet eten tijdens marathon? Hoge intensiteit en lange duurinspanning?
19Je moet minder energie innemen dan je verbruikt om vet te verbanden. Om spiermassa te verhogen moet meer energie opgenomen worden dan dat er wordt verbruikt. Is het dan onmogelijk om tegelijkertijd zowel vet te verbranden als spieren op te bouwen? Indien niet, is het dan best om bijvoorbeeld eerst vet te verbranden om zo tot het gewenste vetpercentage te komen, om daarna spieren op te bouwen?

Je notities bij dit onderdeel
Schrijf hier je notitie. Vergeet niet op Save te drukken.

>