FASE 1 - DAG 30

Vink onderstaande items af van zodra je ze hebt uitgevoerd:

1Begin vandaag je maaltijden met het meest gezonde item op je bord, en eindig met het minst gezonde
2Beweeg vandaag 10 minuten kort na het wakker worden


0% uitgevoerd.

Goed zo!

De laatste dag van deze eerste fase van de 30 dagen challenge staat helemaal in het teken van 'goed begonnen is half gewonnen':

Begin vandaag je maaltijden met het meest gezonde item op je bord, en eindig met het minst gezonde

Een gouden regel van gezonde voedingsgewoonten: eet en drink eerst de gezonde voedingsmiddelen zoals water, soep, groenten, fruit, volle granen en dan pas de minder gezonde. Zo zit je al meer vol op het ogenblik dat je aan het minst kwalitatieve (en vaak het lekkerste 🙂 ) deel van je maaltijd begint. De kans op teveel te eten wordt hierdoor verkleind.

Beweeg 10 minuten kort na het wakker worden

Door even te bewegen na het ontwaken zet je alles in stelling voor een productieve en energieke dag. Je hoeft niet noodzakelijk te 'sporten': je kan ook stretchen, naar de bakker fietsen of wandelen... Probeer een ochtendritueel te ontwikkelen dat een aantal belangrijke gewoonten van deze 30 dagen challenge combineert, zoals een groot glas water drinken + de tanden poetsen + je doelen visualiseren + je dag plannen + je gezond eten voor de dag klaarmaken + ...

Dit is trouwens de bedoeling van fase 2: om enkele items van de afgelopen 30 dagen eruit te pikken die je consequent gedurende de volgende 30 dagen gaat proberen uit te voeren.

>