- FASE 1 ​-

DAG 26

Vink onderstaande items af van zodra je ze hebt uitgevoerd:

1Snijd vandaag je fruit en groenten in stukjes voor tussendoor
2Focus vandaag op je ademhaling: adem bewust met je buik


0% uitgevoerd.

Goed zo!

Snij je fruit en groenten vandaag op voorhand

De meeste mensen lusten wel fruit en groenten maar vinden het gewoon niet handig om mee te nemen, te schillen… Daarom is het een heel goed idee om op voorhand fruit en groenten te schillen en in stukjes te snijden, zodat je er tussendoor makkelijk van kan eten. Natuurlijk verliezen de voedingsmiddelen dan wat voedingswaarden (net onder de schil zitten heel wat vitamines), maar het is beter van iets te eten zonder schil dan niets met schil. Snijd vandaag dus je fruit en groenten in stukjes en neem ze zo mee als tussendoortjes.

Focus op je ademhaling: leer ademen met je buik

​De controle van je ademhaling is de basis van heel wat relaxatietechnieken. Niet verwonderlijk, want de manier waarop je ademt is zeer bepalend voor de stressreactie van je lichaam. Mensen die gespannen zijn ademen hoger en oppervlakkiger, waardoor onder andere het middenrif niet optimaal wordt gebruikt. Leg je hand vandaag enkele keren op je buik (maakt niet uit in welke houding) en duw je hand actief naar boven met je buik en trek vervolgens je navel zo diep mogelijk naar binnen.

Opmerking: door te focussen op je ademhaling krijgen ook je hersenen een heel korte adempauze, omdat je alleen bezig bent met je aandacht op je ademhaling. Daarom is het een goed idee om (indien mogelijk) je ogen te sluiten: je blokkeert hiermee zo’n 80% van de zintuigelijke informatie die op je hersenen afkomt, wat ontspanning sterk vergemakkelijkt.

>