- FASE 1 ​-

DAG 20

Vink onderstaande items af van zodra je ze hebt uitgevoerd:

1Hou vandaag grote kuis in de koekjeskast
2Plan vandaag je dag op voorhand


0% uitgevoerd.

Goed zo!

Hou vandaag grote kuis in de koekjeskast

Haal alle koeken uit je kast. Scheidt de koeken die per 100 gram meer dan 15 gram vet bevatten van de rest. Zet de koekjes met een lager vetgehalte op ooghoogte, en de anderen apart, hoger/ lager of gooi ze er meteen uit.

Vetten zijn zeker niet allemaal ongezond. Je hebt verzadigd, ‘slecht’ vet en onverzadigd, ‘goed’ vet. Verzadigde vetten vind je vooral in gebak en koek, boerenboter, gefrituurde voedingsmiddelen en roomsauzen. Onverzadigde vetten vind je in noten en zaden, plantaardige olie en vette vis (vb zalm).

We nemen vooral verzadigde vetten in via ongezonde tussendoortjes. Als je het vetgehalte in koeken beperkt tot 15%, kom je automatisch uit bij granenkoeken, droge koeken en mueslirepen. Deze bevatten ook meer vezels die je gezondheid ook ten goede komen.

Vet bevat meer dan dubbel zoveel energie als koolhydraten of eiwitten en wordt veel sneller als vet opgeslagen in het lichaam wanneer er een overschot aan calorieën is.

Plan vandaag je dag op voorhand

​Failing to plan = planning to fail. Aan het begin van iedere dag (of nog beter: de avond voordien) in je hoofd doorheen je dag gaan, je dagplanning opschrijven inclusief de momenten waarop je wat actief kan zijn is een uiterst productieve gewoonte. Neem controle over je planning in plaats van omgekeerd. Je kan ook aan het begin van iedere week de ogenblikken waarop je zal bewegen blokkeren in je agenda, zo verhoog je de kans dat je je er effectief aan houdt.

>