- FASE 1 ​-

DAG 18

Vink onderstaande items af van zodra je ze hebt uitgevoerd:

1Neem vandaag na je avondmaal enkel nog een stuk fruit of een zuivelproduct
2Neem vanavond je smartphone niet mee in de slaapkamer


0% uitgevoerd.

Goed zo!

Neem vandaag na je avondmaal enkel nog een stuk fruit of een zuivelproduct

Dat je ’s avonds geen kcal meer verbrandt, is natuurljk niet juist. Wel is het zo dat je al gewerkt, gestudeerd, gesport… hebt en dat je waarschijnlijk bijna gaat slapen. Het is dan ook evident dat je op dit moment niet meer moet beginnen snoepen.

Bovendien heeft de inname van vet een slechte invloed op je slaapkwaliteit, aangezien het traag verteerbaar is: je lichaam kan niet tot rust komen als er nog veel vet verteerd moet worden. Suikers kunnen een stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken, wat niet bevorderlijk is voor je nachtrust.

Neem vanavond je smartphone niet mee in de slaapkamer

​Je smartphone geeft veel licht, waardoor je hersenen niet tot rust kunnen komen en je niet alleen minder, maar ook slechter slaapt. Probeer het laatste uur voor je gaat slapen het gebruik van schermen te vermijden. Neem je de smartphone toch mee naar de slaapkamer, zet hem dan beneden op vliegtuigmodus en het scherm op de laagste helderheid en zet hem niet meer aan in je donkere slaapkamer. Een normaal dag/nachtritme is cruciaal voor goede slaap en een optimaal functioneren.

>