- FASE 1 ​-

DAG 11

Vink onderstaande items af van zodra je ze hebt uitgevoerd:

1Bedenk vandaag een grappige naam voor een voedingsmiddel dat je best niet eet
2Sta vandaag elke 20 minuten even recht


0% uitgevoerd.

Goed zo!

Bedenk vandaag een grappige naam voor een voedingsmiddel dat je best niet eet

Iedereen heeft wel een aantal ongezonde voedingsmiddelen waarvan hij weet dat hij er maar moeilijk aan kan weerstaan. Geef deze voedingsmiddelen een afschrikwekkende naam waardoor je er echt twee keer over nadenkt, zoals ‘vetrolpasta’ voor chocopasta, ‘dikkebillenkoek’ voor een stuk cake, 'vetcrème' voor ijscrème, enzovoort.

Bedenk vandaag minstens één naam waarin je belangrijkste probleemzones verwerkt zijn. Je kan de naam hieronder noteren.

Welke naam heb jij bedacht?
Noteer je naam hier (dit is alleen zichtbaar voor jezelf)


Extra tip: maak een dramatische, visuele voorstelling in je hoofd van dit voedingsmiddel, gelinkt aan de naam die je gegeven hebt. Je hersenen zijn zeer ontvankelijk voor beelden, waardoor je de link tussen het voedingsmiddel en het ongewenste resultaat véél beter onthoudt.

Sta vandaag iedere 20 minuten even recht

​Door langdurig te zitten stimuleer je jouw lichaam om meer vetcellen te produceren. Onderzoek heeft uitgewezen dat iedere 20 minuten zelfs maar 2 minuten lichtjes wandelen volstaat om je bloedsuikerspiegel te normaliseren en deze vetvorming tegen te gaan. Deze minibreaks zorgen er trouwens voor dat je je werk veel langer en geconcentreerder kan volhouden. Je hersenen hebben, net als je lichaam, nood aan deze korte pauzes.

>